magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Kereső 1997.12.20.

Zöld úton a "Hajrá, Hazai!"

A Magyar Áruk Klubja 1997. évi munkája

A Magyar Áruk Klubja Egyesület (Pécs) 1997-es tevékenységének kiemelkedő eredménye volt a "Hajrá, Hazai!" elnevezésű piacvédelmi akciósorozat elindítása. A hazai piacgazdaság megvalósításában több olyan kezdeményezés is él, melyek a termékek minőségének, küllemének javítását tűzték ki célul, és a piacképes árukat egy-egy megkülönböztető jelzéssel (pl. minőségre, összetételre utaló jelzés) látják el. A hazai termékekre vonatkozó egységes jelölés azonban a mai napig nem jött létre. Hiányzott egy átütő erejű, a termékek magyar eredetét hangsúlyozó program, amely segíti az egyes törekvések megvalósulását.

A törekvések szervezett keretek közötti koordinálása érdekében jött létre a "Hajrá, Hazai!" elnevezésű piacvédelmi akciósorozat, melyet a Magyar Áruk Klubja Egyesület felügyel. A kampány célja a széles körű nyilvánosság, melyet a gazdasági élet szereplőinek (termelő, szolgáltató, kereskedő, fogyasztó) összehangolt tevékenységével valósít meg.

A MÁK felhívására eddig 71 média segített a célok széles körű népszerűsítésében, és az aktuális felhívásunkra folyamatosan új felajánlásokkal is jelentkeznek. Az akciót eddigi anyagi támogatásával 37, erkölcsi illetve gyakorlati segítségével 12 vállalkozás segíti. Partnereink között megtalálhatóak a kiemelt hazai vállalkozások is (CORA Hipermarket, Duna-Dráva Cement, Generalbroker-Értékpapír, Mecsekfüszért, MOL) éppúgy, mint a kis- és közepes vállalkozások is (Creative Power Bt. Econerg Kft., Mátradrog Kft., PC Trio, R & M Inermontage Kft.) is.

Egyesületünk szakmai kapcsolatban van a Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszeripari Marketing Klub és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Kommunikációs és Public Relations Szakosztályával. A "Hajrá, Hazai!" akciósorozat tevékenységét bemutató egységes Internetes arculat a http://www.hazai.hu címen található az Interneten. Az érdeklődők a számítástechnika segítségével hajrá hazai.hu levélcímen is kérhetnek tájékoztatást.

A kampány kommunikációs elemeinek legújabb része a MATÁV segítségével megvalósított, az ország bármely pontjáról ingyenesen hívható úgynevezett zöld szám. A 80/257-300-as telefonszámon - az ország első piacvédelemmel foglalkozó vonalán - telefonköltség nélkül kérhet bárki a "Hajrá, Hazai!" kampánnyal kapcsolatosan tájékoztatást, vagy érdeklődhet az együttműködés lehetőségeiről.

Együtt sikerülni fog!

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni