magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Új Dunántúli Napló 1999. 07. 01.

Sokoldalú Expo - Huszadszor

Több, mint 300 kiállító részvételével tegnap ünnepélyes keretek között megnyílt a hazai, ezen belül a baranyai gazdaság egészét bemutató Pécs Expo 20. Nemzetközi Vásár.

- A rendezvény a helyi gazdaság mozgatója, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni hatékony fejlesztése érdekében - emelte ki megnyitó beszédében dr. Szili Katalin országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke. A vásár több, mint két tucatnyi gazdasági ágazat, illetve főbb tevékenységi kört felölelve mutatja be azok legújabb termékeit, technológiai újdonságait. A vásár gazdag szakmai és közönségprogramokkal várja látogatóit.

Élénk nemzetközi érdeklődés az expón

Már az első napon élénk nemzetközi érdeklődés mutatkozott a tegnap megnyílt Pécs Expo 20. Nemzetközi Vásáron. Olasz és bosnyák delegáció kereste fel a vásárt üzletkötések, kapcsolatteremtés reményében.

Ha valakinek sok pénze van, érdekes passziónak hódolhatna a tegnap nyílt vásárra látogatva. Anélkül, hogy kilépne az expo területéről, megterveztethetné leendő házát, annak kiválaszthatná alapanyagait, elemeit, csúcstechnikával működő kapujú új garázsába luxusautót állíthatna, berendezhetné szobáit, konyháját, feltölthetné ruhásszekrényeit, megépíttethetné kertjét, új fotelje mellé megrendelhetné kedvenc baranyai napilapját.

Ez, a teljesség igénye nélkül készült kis felsorolás is igazolhatja, hogy valóban sokoldalú kínálatot nyújt az idei Pécs Expo. A klasszikus gazdasági ágazatok közül a legerősebb felhozatalt az utóbbi időszakban dinamikusan fejlődő építőanyag-ipar, illetve az élelmiszeripar produkálta. Feltétlenül említést érdemel az elektronikai ipar is, legyen a termék háztartásba illő, vagy éppen számítástechnikai. A vásár hagyományaihoz ragaszkodva az első napon kihirdették a kiállítási díjak nyerteseit is. A zsűri döntése értelmében szoros versengésben a kiállítási díjat a Betontérkő Kft. kapta. A Magyar Reklámszövetség kiállítási különdíját az OTP Rt. Baranya Megyei Igazgatóságának, míg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiállítási különdíját a Délhús Rt. érdemelte ki termékei megjelenítésével.

Tegnap a Magyar Áruk Klubja országimázs vitafórumával, illetve a Gazdasági Minisztérium minőségügyi konferenciájával kezdődtek meg a szakmai programok. A sor ma 10 órakor a kamara által szervezett horvát, szlovén és román üzletfeleket felvonultató üzleti találkozóval, illetve 11 órakor a mikro- és középvállalkozások útkeresésével, megsegítésük lehetőségeivel foglalkozó kisvállalkozói fórummal folytatódik. - K. E.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni