magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Világgazdaság 1999. 07. 01.

Megkezdődött a Pécs Expo - háromszáz kiállító

Huszadik alkalommal rendezik meg a Pécs Expo nemzetközi vásárt, amely tegnap óta várja a látogatókat a baranyai megyeszékhelyen. Az öt napig nyitva tartó rendezvényen összesen 307 cég mutatja be teremékeit és szolgáltatásait.

A Pécs Expót 13 ezer négyzetméter kiállítási területen rendezi meg a PIV Kft, s a szervezők a korábbi évek adataiból kiindulva 30-35 ezer látogatót várnak az eseményre. A helyszín az Apáczai Csere János Nevelési Központ, ahol hosszú évek után ismét benépesül a kis sportcsarnok is, ahol a Duna-Dráva-Száva Euroregionális Egyesülés tagjai mutatkoznak be. A kiállítói katalógusban regisztráltan 240 magyar és 20 külföldi cégről kaphatnak információt az érdeklődők, de ténylegesen 307 vállalkozás mutatkozik be.

A kiállítók többsége - 66,7 százalékuk - baranyai cég, a budapestiek aránya a tavalyi 9-ről 13,4 százalékra emelkedett. A környező megyékből továbbra is jelentéktelennek mondható az érdeklődés az esemény iránt, Tolnából, Zalából és Somogyból összesen 15 társaság jelezte észrevételét. A kiállítók többsége kft. formájában működik - 42,7 százalékuk - , de érdemes megemlíteni, hogy az egyéni vállalkozók (12,4 százalék) körében is kedvelt a vásárlással is egybekötött rendezvény. A cégek 29,6 százaléka forgalmazónak minősül, tavaly még 43,4 százalékos volt az arányuk. A jelentős visszaesés ellenére még mindig ők a listavezetők. A tevékenységi köröket tekintve az építőiparral és épületgépészettel foglalkozó vállalkozások vannak túlsúlyban - 22,3 százalékuk -, ezen túl az élelmiszer- és járműipar képviselői mutatkoznak be jelentős létszámban.

A Pécs Expo komplex marketinglehetőséget is biztosít a kiállítóknak, hiszen több szakmai rendezvényre is sor kerül a szűk egy hét alatt. Többek között nemzetközi üzletember-találkozókra - horvát, román, szlovén, cseh részvétellel - , az országimázs vitafórumra, minőségi és kisvállalkozói fórumra, valamint a Magyar Reklámszövetség és a Magyar Áruk Klubjának közös szakmai napjára. Két vásár- és nyolc különdíjat ítéltek oda. Vásárdíjat kapott a Délhús Rt. borjúmájas terméke, valamint a Székely és Társa Kiadó Pécs és Baranya exkluzív atlasza.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni