magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés menü

 

hirdetés

 

Hírek - archívum

• Animus támogatás - harmadszor

2001.augusztus 27.

Az Animus Kiadó ismételten reklámfelülettel segítette a "Hajrá, Hazai!" Program népszerűsítését. A KISOKOS sorozat most megjelent "Német - igei táblázatok" és "Angol - nyelvtani összefoglaló" kiadványokban egy-egy oldalnyi felületen ad hírt magáról a kezdeményezés. (A kiadványok a books@librotrade.hu vagy a famulus@matavnet.hu címeken is megrendelhetők!)

 

 

• Megnyitó és köszöntő

2001.augusztus 23.

A Szentlőrinci Gazdanapok rendezvénysorozat megnyitásakor Körömi Attila a rendező Alapítvány a Vidék Kis- és Középvállalkozásainak Fejlesztésére - Baranya Megyei Vállalkozói Központ kuratórium elnöke megnyitó beszédében méltatta egyesületünk és a Hajrá, Hazai! program a hazai ipar termékeinek népszerűsítése érdekében végzett tevékenységét.

 

• Gazdanapok Szentlőrincen

2001. augusztus 3.

Az idei évben is meghívást kapott egyesületünk a Szentlőrinci Gazdanapokon való bemutatkozásra. A rendezvény 2001. augusztus 23-26. között lesz látogatható. Mindenkit szeretettel várunk!
www.baranyanet.hu/gazdanap

• Jószándék és tehetség - a fociban

2001. július 27.

Budovinszky Krisztiánnal (Mohács) még az áprilisi Mohácsi Kiállításon találkoztunk, s megismerve terveit sikerült nemzetközi sportjátékos közvetítőt találnunk, aki segített a fiatal focista horvátországi igazolásában. Budovinszky az őszi szezont már a Slaven Belupo csapatában kezdi, s öregbíti hazánk nemzetközi sport hírnevét.
Megjelent újsághír

• Az "Itthon vagyunk" mégegyszer

2001. július 13.

Hetedhéthatár című Dél-dunántúli közéleti magazinban a Pécs Expón való megjelenésünkről összefoglaló jelent meg. A beszámoló szövege a sajtóarchívumunkban olvasható.
A megjelent összefoglaló >>

• Sikeres volt a Magyar Áruk Klubja bemutatkozása a Pécsi Expón

2001. július 3.

Az idén is sikeres volt a Magyar Áruk Klubja bemutatkozása a Pécsi Expón.
Az egyesület nem csak kiállítóként, de programszervezőként is részt vett az expón.
Két sikeres konferenciát, a Reklám Szakmai Napot és az "Itthon vagyunk!" című helyi idegenforgalmi lehetőségeket feltérképező rendezvényt, sokac ételkóstoltatót szerveztünk.

A két nap alatt több mint 120-an vettek részt programjainkon, de kiállítási standunkat többszáz érdeklődő kereste fel, ahol a hazai termékek mellett a hazai kultúra, sport és idegenforgalom területéről is vonultattunk fel látványosságokat.

Igazi csemegének számítottak azok a relikviák, amelyek hazai olimpikonok mezeit, kellékeit: Divós Katalin dobókesztyűjét, öttusázóink: Martinek János és Tóth László mezét, Fábián László futócipőjét, valamint Puskás Öcsi és az Aranycsapat-, kiváló úszóink: Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Güttler Károly és edzőik Kiss László, valamint Túri György - aláírásait tartalmazták. A hazai kultúra területéről több találmányt, így például a Rubik-kockát és a Neumann-féle számítógépet is modelleztük, de kiállítottunk számos olyan kiadványt is, amelyek megjelenésében aktív résztvevők voltunk: Balogh Robert költő, író, színész és rendező két kötetét, Jusztinger Antal költő-, és Lázár Balázs színész, költő egy-egy kötetét, de szerepelt még a Székely Kiadó gondozásában megjelent Budapest ortofotó atlasz is, valamint Kerényi Mari textilművész egy-egy munkája is.

Az egyesület úgy gondolja, van mire és kikre büszkék lennünk, s a jövőben is ez a szlogenünk: Hajrá, Hazai!

• "Itthon vagyunk!" című konferencia

2001. június 29.

"Itthon vagyunk!" címmel a helyi idegenforgalmi lehetőségekről szervezett fórumot a Magyar Áruk Klubja Egyesület és a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság, a VINFOOD szakvásár kísérő rendezvényeként.

A több mint 75 résztvevőnek a helyi idegenforgalom új szolgáltatási lehetőségeiről Endrédi Melinda termékfejlesztési menedzser tartott előadást, a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság képviseletében. A Baranyai népi ételekről a MIOK Pécsi Termelőiskola képviseletében Szőke Attiláné és Pichlerné Péter Piroska előadását hallhattuk. Borutazás a jövőbe címmel a Mohács-Bóly Fehérborút Egyesülettől Hárs József elnök, Bóly város polgármestere és Alackerné Vincze Katalin menedzserasszony, valamint Környei Béla borász tartottak előadást, s kóstoltatták meg a térség borait, szemléltetve jellegzetes ízvilágukat.

 

"Gulyásmarketing" volt a címe Weinreich László egyesületi elnök előadásának, mely után egy eredeti sokac ételt, a köcsögbabot kóstolhatták meg a résztvevők. A szabad tűzön főtt étel mind látványosságával, mind illatával és ízével is megkoronázta a rendezvény sikerességét. Az étel elfogyasztása után a Magyar Áruk Klubja standját tekintették meg a vendégek.

• Reklám Szakmai Nap a Pécs Expón

2001. június 28.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület idén 3. alkalommal rendezte meg a Magyar Reklámszövetséggel együtt a Reklám Szakmai Napot, amelynek fő témája a szemiotika és a marketingkommunikáció, a jelzések és jelek termékeken betöltött szerepe, valamint az internetes reklám és az online kommunikáció volt. Szó esett többek között a jelek reklámban rejlő lehetőségéről és jelentőségéről, az internetes reklám fejlődéséről, az online kommunikációról, a színkommunikációról, s annak az arculattervezésben játszott szerepéről.

A több mint 50 résztvevős szakmai konferenciát Nagy Péter, a Magyar Reklámszövetség főtitkára nyitotta meg.
A nap előadói voltak: Kövesdi Gyula reklámszakértő, Kollár Csaba kommunikációs tanácsadó, Talpassy Zsombor, a Magyar Reklámszövetség alelnöke, Novák Péter, a Magyar Reklámszövetség tagozatvezetője, és a házigazda Weinreich László, a Magyar Áruk Klubja Egyesület elnöke, aki a jelzések és jelek hazai termékek megkülönböztetésére szolgáló szerepéről tartott előadást a résztvevőknek.
A Szakmai Nap záróakkordja a Magyar Áruk Klubja standjának megtekintése volt.

• A Magyar Áruk Klubja idén is részt vesz a Pécs Expón

2001. június 27.

Idén is bemutatkozik egyesületünk a Pécs Expón, illetve annak szakrendezvényén a VINFOOD kiállításon. Az öt napos bemutatkozáson túl két szakmai programra is várjuk az érdeklődőket: június 28-án a Magyar Reklámszövetséggel közösen Reklám Szakmai Napot tartunk, majd június 29-én a helyi idegenforgalmi lehetőségekről "Itthon vagyunk!" címmel szervezünk konferenciát a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósággal közösen.

A nap igazi látványosságának ígérkezik egy eredeti sokac étel: a köcsögbab elkészítése is, melyet nevéhez illően köcsögökben, faszénen készítenek el a szakavatott mesterek, majd a rendezvény résztvevői elfogyasztanak. Mellé a Mohács-Bóly térségi Fehérborút Egyesület zamatos borait kóstolhatják meg a vendégek.

• Hajrá, Hazai! - különdíj negyedszerre

2001. június 25.

A Pécsi Városházán ma délelőtt immár negyedszer adott különdíjat a Magyar Áruk Klubja Egyesület a Pécs Expo alkalmából. Idén a Délhús Rt. vehette át Weinreich Lászlótól - az egyesület elnökétől- az ajándék Zsolnay vázát, mellyel most díjazták harmadszorra az Rt.-t. A díjazott a Délhús Szezámmagos Póker Falatok terméke lett.

 

• Bemutatkozásunk Pakson

2001. június 15.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Paksi Kiállítás és Vásár, melyre egyesületünk idén is meghívást kapott. A standunkon elsősorban élelmiszeripari vállalkozások mutatkoznak be, de kiemelt helyet kaptak a Paks-Dunaföldvár térség kisvállalkozói, kézművesei is.

• Teóriák és Praktikák

2001. június 7-8.

A Pécsett azonos címmel rendezett PR Konferencián a Ferling PR & Communications Kft. A központi téma az integrált kommunikáció volt. Weinreich László az egyesületünk elnöke is előadást tartott Országjel-kép címmel.

• Schvab evangiliom

2001. június 6.

Ma mutatta be Balogh Robert Schvab evangilom (Alcím: Nagymamák Orvosságos Könyve) című kötetét, melynek megjelenését a Magyar Áruk Klubja is támogatta. Balogh Robert honlapja.

• Angol-Magyar

2001. május 30.

Az Animus Kiadó gondozásában jelent meg az Angol Kisokos és az Úti Angol Kisokos kiadvány, melyekben 1-1 oldal ingyenes bemutatkozási lehetőséget biztosított a kiadó. Az elmúlt évben az Angol titkárnői kézikönyv (Lukács Júlia-Balázs István) kiadásakor már hasonló támogatásban részesítette a kiadó egyesületünket.

 

 

• 4 éves a "Hajrá, Hazai!"

2001. május 14.

Négy évvel ezelőtt indította el a Magyar Áruk Klubja Egyesület a "Hajrá, Hazai!" programot. Az eltelt időszak alatt közel 170 sajtóhely 300 megjelent híranyaggal segítette programunk ismertségét. A számos szakmai rendezvényen, termékbemutatón és kiállításon közel 100.000 ember találkozhatott a kezdeményezéssel.

• Sajtólista bővítése

2001. május 9.

A "Hajrá, Hazai" programról és a Magyar Áruk Klubjáról folyamatosan jelennek meg híranyagok, tájékoztatók a média különböző területein. A "sajtó" menüpontunkat frissítve a következő cikkek kerültek feldolgozásra az elmúlt néhány hónap eseményeiről és az időközben beszerzett régebbi híranyagokat is pótoltuk.

Déli Extra 2000.06.15. 2000.06.22. 2000.07.06.
Dél-Dunántúli Idegeforgalmi Hírlevél 2000. június
Dunaújvárosi Hírlap 2000. október 16.
Dunaújvárosi Maraton 2001.03.29.
HetedHéthatár 2001.04.06., 2001.04.20., 2001.05.04.
Kiállítói Katalógus (Pécs Expo) 2000
Kis Újság 2000.07.07., 2001.04.27.
Mohácsi Hírlap 2000.06.16.
Paksi Vásár Vásárújság 2000
Pécs.Index 2001.04.10.
Pécsi Hét 2000.06.10., 2001.03.13.
Péntek 2000.06.23., 2000.06.30., 2001.04.13.
Sansz 2000/8.
Tájoló 2000. június
Új Dunántúli Napló 2000.06.28.
Új Szolnoki Néplap (Grátisz) 2000.05.31.
Üzlet 2000.10.24.
Vásárváros (Pécs Expo) 2000.
Világgazdaság - Franciaország melléklet 2000. október

• Budapesti Ortofotók

2001. április 25.

A Székely és Társa Kiadó rendszeresen segít a Hajrá, Hazai! program kiállításainál fényképanyagok és ortofotók biztosításával a dekorációk színesítéséhez. A kiadó a Budapesti Könyvfesztiválon mutatta be Budapest Ortofotók című "atlaszát".

Székely és Társa Kiadó
http://www.szekely-kiado.hu

• Bácska Expo

2001. április 21.

Egyesületünk már negyedik alkalommal volt résztvevője a Baján megrendezésre kerülő Bácska Exponak. A háromnapos rendezvényen ismertettük a "Hajrá, Hazai!" programot az expo közönségének, akik közül sokan látogatták meg figyelemfelkeltő standunkat.

 

 

• Tóth Attila faműves

2001. április 13.

Elkészült Tóth Attila faműves bemutatkozó Internetes oldala. A "Tóth-Ágas" vállalkozás a tavalyi Szentlőrinci Gazdanapokon és az idei Mohácsi Kiállításon és Vásáron segített rönkbútoraival a bemutatkozásunk látványosabbá tételéhez.

Tóth Attila faműves
http://www.mak.hu/toth-agas

• "A jó bor(nak nem kell) cégér!"

2001.04.10.

Április 6-8. között egyesületünk a Mohácsi Kiállítás és Vásár vendége volt, s "A jó bor(nak nem kell) cégér!" címmel Szakmai Fórumot szervezett a Fehérborúttal közösen.

• Az eseményről kiadott Sajtóközleményünk
• Kapcsolódó cikkek: Pécsi Hét, Péntek

• Mohácsi Kiállítás és Vásár

2001. április 6-9.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Mohácsi Kiállítás és Vásár, melyen hagyományosan megjelentünk programunkkal. A nyitónapon "A jó bor(nak nem kell) cégér!" címmel borászati Szakmai Fórumot szerveztünk a Mohács - Bóly Fehérborúttal közösen. A Fórum céljaként tűzte ki a kistérség gazdasági kitörési pontjainak feltárását, s a bormarketing és a borturizmus fellendítési lehetőségeinek felkutatását. A közreműködésünket és a standunkat támogatta az FVM Agrármarketing Centrum Kht.

• Együttműködés a Hetedhéthatárral

2001. áprlis 6.

A Mohácsi Kiállítás és Vásáron a Hetedhéthatár című dél-dunántúli közérdekű magazinnal közös standon mutatkozik be programunk. A rendezvény médiatámogatójával való közös fellépés a lap szerkesztőségével ápolt kapcsolatunk eredménye.

• Kapcsolódó cikk: Hetedhéthatár 2001. április 6.

Kell egy kis hazai ...

2001. áprlis 5.

A Magyar Áru Család (egy új kereskedelmi rendszer szolgáltatás első katalógusa) tavaszi számában egyesületünk elnöke, Weinreich László írta a beköszöntőt, továbbá a katalógus 25. oldalán biztosított bemutatkozási lehetőséget a lap kiadója.

Magyar Áru Család
http://www.e-universum.hu

• Dunaújvárosi Expo

2001. március 30.

A tavaszi bemutatkozás-sorozat nyitásaként március 30. és április 1. között a Dunaújvárosi Expón mutatkozott be a "Hajrá, Hazai!" program.

• Kapcsolódó cikk: Dunaújvárosi Maraton 2001. 03. 29.

• Duna TV-ben a "Hajrá, Hazai!"

2001. március 12.

A Duna Televízió "Hej, hej, helyes beszéd!" című műsorában a "Hajrá, Hazai!" jelmondat és program elnevezés, valamint a "MÁK" mozaikszó helyes írásmódja is szóba került.

• Hazai támogatással Interneten a Fitohorm

2001. február 5.

A Fitohorm Kft. azonos nevű termékcsaládjának honlapja a Hajrá, Hazai! Program segítségével készült el. Még 1998. szeptember 25-én részesült a Fitohorm termékcsalád a program erkölcsi elismerésében Baján az Őszi Termékbemutató alkalmából. Az elismeréshez járó 50.000 Ft értékű marketing tanácsadással kapcsolatos támogatást a vállalkozás most „hasznosította” webes megjelenésére. A honlapot a Netmester Produkció készítette.

A Fitohorm Kft. honlapja
http://www.fitohorm.hu

• 1% Szja

2001. január 10.

A Magyar Áruk Klubja tevékenységét támogatóktól az idei évben is várjuk a személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlását. Az adóbevallással egyidejűen tett nyilatkozatokon - támogatásuk esetén - a kedvezményezett szervezet adószámaként a 18306727-1-02 -es számot kérjük feltűntetni. Az így összegyűlt összegeket az előző évekhez hasonlóan a "Hajrá, Hazai!" programunk népszerűsítésére használjuk fel. Az Szja 1%-ának felajánlása alapján 1998-as évre 52.348 Ft, míg az 1999-es évre vonatkozóan 96.524 Ft adomány gyűlt össze. - Segítségüket köszönjük! Az érdeklődő támogatóknak szívesen küldünk előre elkészített és sokszorosított nyilatkozatot a felajánlás megkönnyítésére. A nyilatkozat a hajra@hazai.hu címünkön is kérhető.

• BUMM harmadszorra

2000. november 15.

A pécsi Babits M. Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola adott helyszínt a JAM BUMM programjának. A diákok itt is a "Hajrá, Hazai!" törekvésről és a magyar áruk piaci szerepéről "faggatták" a meghívott vendéget, a MÁK egyesületi elnökét.

• BUMM másodszorra

2000. november 8.

Ez alkalommal a pécsi Nagy Lajos Gimnázium és a Junior Achievement Alapítvány meghívására vett részt Weinreich László egyesületi elnök a BUMM programon. A meghívás témája a "Hajrá, Hazai!" kezdeményezés bemutatása volt.

• Pécs-Info 2000

2000. november 7.

A Pécs-Info 2000 Számítástechnikai ás Irodatechnikai Kiállításon a "Global-Net 2000 Kft." vendégeként mutatkozhatott be egyesületünk a kiállítás látványosságaként szervezett "Online Show" keretében. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a Pécs-Info látogatói a Kft. standján egy monitor segítségével követhették nyomon azt a beszélgetést, mely a vásárhelyszín előtti parkolóban álló személygépkocsiból került közvetítésre.

• Kecskeméti Vásár

2000. november 3.

Első alkalommal mutatkozik be a Kecskeméti Vásáron egyesületünk. A háromnapos rendezvényen a Hajrá, Hazai! program ismertetésén túl standunkon termékbemutató és élelmiszerkóstoló várja az érdeklődőket. Bemutatkozik az Edison-telefónia Bt. Elektrosmog-filter terméke, a Dr. Fitokup Kft. táplálkozás kiegészítői, a BOTÉSZ bodzabogyóból készült termékcsaládja, az Agroinfo agrár- és élelmiszeripari marketing kiadvány és a Hetedhéthatár Magazin. A kiállítás november 3-5. között tekinthető meg a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

• JAM meghívás

2000. október 17.

A Junior Achievemet Magyarország Alapítvány hagyományos előadássorozata -a BUMM - keretében mutatkozott be Kecskeméten a Magyar Áruk Klubja Egyesület, mely első alkalommal kapott lehetőséget a programban való részvételre. A "BUMM" program célja, hogy az ország legeredményesebb iskoláiban tanuló végzős diákok, akik semmiféle közgazdaságtant nem tanultak a középiskolákban, találkozhassanak neves és hiteles üzletemberekkel, akik segítségével a fiatalok képet kaphatnak az üzleti élet összefüggéseiről, mindennapjairól.

Junior Achievement Magyarország
http://www.tiszanet.hu/jam

• Dunaújvárosban a "Hajrá, Hazai!"

2000. október 13.

Egyesületünk harmadik alkalommal mutatkozik be a Dunaújvárosi Expón a vásárrendező Sziporka Bt. meghívásából. Ez alkalommal egy új hazai műszaki találmánnyal, az elektroszmog-filterrel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az Expón az egyesület elnöke, Weinreich László ismertette az elmúlt években érkezett támogatásokat, és a felajánlóknak köszönetét fejezte ki.
Az eseményről kiadott Sajtóközleményünk

• Rókaűzők 2000

2000. szeptember 29.

Kaposvár és Pécs között kerül megrendezésre 2000. szeptember 29. és október 1. között a "Rókaűzők 2000" egyetemi és főiskolai váltófutóverseny, melynek megrendezését támogatta egyesületünk.
Rókaűzők honlapja : http://www.ktk.jpte.hu/roka

 

• A kalocsai bemutatkozásunk elmarad

2000. szeptember 25.

A korábban jelzettektől eltérően elmarad egyesületünk kalocsai bemutatkozása (Kalocsai Vásár - 2000. szeptember 29.- október 1.). A következő kiállításunk október 13. és 15. között Dunaújvárosban lesz.

• Változás a sajtólistán

2000. szeptember 15.

Az eddig megjelent szinte valamennyi az egyesületünkkel kapcsolatos híranyagot feltűntettük a Sajtó menüpontban. Célunk, hogy a folyamatos frissítéssel és bővítéssel törekedjünk a tevékenységünk iránt érdeklődők rendszeres és pontos tájékoztatására.
Rólunk megjelent (sajtó)írások

• 1% SZJA

2000. szeptember 5.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) előzetes értesítése alapján várhatóan 96.524 Ft lesz az az összeg, melyet támogatók ajánlottak fel a MÁK részére az 1999. évi Szja bevallás alkalmával. (Az előző évben 52.348 Ft volt a felajánlás összege.) A támogatást a kiutalást követően az egyesület működési költségeire, valamint a "Hajrá, Hazai!" program finanszírozására fordítjuk. Köszönjük támogatóink segítségét!

• Összefoglaló a Hetedhéthatárban

2000. augusztus 25.

A Hetedhéthatár című dél-dunántúli kulturális magazin rendszeresen beszámol a Magyar Áruk Klubja és a "Hajrá, Hazai!" program eseményeiről.
Ez alkalommal "Öt éves a Magyar Áruk Klubja" címmel jelent meg írás a lapban.
Hetedhéthatár 2000. augusztus 25.

• Agro Naplóban a MÁK

2000. augusztus 18.

A Szentlőrinci Gazdanapok hivatalos vásárújságában rövid tájékoztató jelent meg az egyesületről, mely egyben az első rólunk szóló írás az Agro Naplóban.
Agro Napló 2000/8

• Ismét Gazdanapok - Szentlőrincen

2000. augusztus 17.
gazdanapok

Második alkalommal jelenik meg az egyesület kiállítóként a Szentlőrinci Gazdanapokon a Baranya Megyei Vállalkozói Központ - mint szervező - támogatásával. A 12 m2 -es standon a Hajrá, Hazai! program mutatkozik be, valamint megemlékezünk az augusztus 20-hoz kapcsolódó ünnepkörről is. A Gazdanapok 2000. augusztus 17. és 20. között látogatható.

A Gazdanapokon való megjelenésünk támogatói: Baranya Megyei Vállalkozói Központ, Tóth Attila (fotó, fafaragás), Székely és Társa Kiadó (ortofotó), Agroinfo agrár- és élelmiszeripari marketing kiadvány.
http://www.baranyanet.hu/gazdanap

• Támogatási ajánlat

2000. augusztus 12.

Korábbi tájékoztatásunkhoz kapcsolódóan két újabb rendezvényére hívta meg a Magyar Áruk Klubját a bajai székhelyű, kiállításszervezéssel foglalkozó Sziporka Bt. A kiállítások helyszínei: Kalocsa (2000. szeptember 29. - október 1.) és Dunaújváros (2000. október 13-15.)
http://www.sziporka.hu

• Egy konferencia tapasztalatai

2000. augusztus 3.

Ezzel a címmel jelent meg a Sansz augusztusi számában az az interjú, melyet az egyesület elnökével július 10-én készített Kollár Csaba a lap munkatársa. A megjelent írás megtalálható a "sajtó" menüpontunkban.
Sansz 2000/8.

• 5 évesek lettünk

2000. augusztus 1.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület öt évvel ezelőtt, 1995. augusztus 1-én alakult. Az alakulásunkról és történetünkről további információ egy korábbi sajtóközleményünkben található.
http://www.hazai.hu/sajto/sajkoz_1997_2.shtml

• Rejtvénylapban a "hazai"

2000. július 31.

A FeleSkandi Rejtvényújság 2000/4. számának 13. oldalán pályázati rejtvény jelent meg a Hajrá, Hazai! programmal kapcsolatosan. A rejtvény megfejtéseként a szervezet idei évfordulójának megnevezése került elrejtésre.
http://www.mak.hu/feleskandi

• Keresési lehetőség oldalunkon

2000. július 26.

Új szolgáltatással bővült a Hajrá, Hazai! kezdeményezés honlapja. A keresés menüpont segítségével a honlap valamennyi oldalának tartalmából lehetőség nyílik keresésre.
http://www.hazai.hu/keres.html

• Kecskemétre készülünk

2000. július 24.

A bajai Sziporka Bt. támogatásaként meghívást kapott a Hajrá, Hazai! program a Kecskeméti Vásárra. A 2000. november 3-5. között megrendezésre kerülő kiállítás így a program kecskeméti bemutatkozását is biztosítja.
http://www.sziporka.hu

• Vivega az Interneten

2000. július 15.

A Hajrá, Hazai! program és a Netemester Produkció támogatásával készült el a dunaszentgyörgyi Nemes Kft. Vivega termékének honlapja.

A Vivega termék szabadalmazott magyar találmány, mely bevizsgált és engedélyezett egészségvédő fűszersó. Alkalmazható asztali sóként és főzősóként. Felhasználása javasolt mindenkinek az egészség fenntartására (pl. magas vérnyomás enyhítésére) és a fogyókúrás étrend kiegészítésére.
http://www.vivega.hu
http://www.netmester.hu

• Interjú a Sansz-nak

2000. július 10.

A Sansz (Az alapítványok lapja) interjút készített Weinreich Lászlóval az imázs szerepéről, az országimázs kezdeményezésekről, és azok fontosságáról. A beszélgetés a lap következő 2000. augusztusi számában jelenik meg.

• Reklám Szakmai Nap

2000. június 30.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület második alkalommal szervezte meg a Magyar Reklámszövetséggel közösen a Reklám Szakmai Napot a Pécs Expón.

A Szakmai Napon a reklámipar aktuális kérdései -pl. tőkekoncentráció - mellett a régiók reklámlehetőségeiről esett szó. A rendezvény legsikeresebb előadását Csepregi Miklós (Ogilvy & Mather) tartotta a reklámokkal kiváltható előnyökről és hátrányokról.

• "Hajrá, Hazai!' Országimázs Fórum

2000. június 29.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület a Pécs Expo keretein belül rendezte meg a már hagyományosan jelentkező Országimázs Fórumot. A rendezvény kiemelt meghívottjaként bemutatkozott az ez év januárjában alakult Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja is.
A fórum első felében az országimázs egyes részterületeit érintő témákról folytak előadások, így az érdeklődők megismerkedhettek a hungarikumokkal, kulturális-, idegenforgalmi- és gasztronómiai lehetőségekkel, melyek mind-mind részesei az országkép alakításának.

A szakmai előadásokban az Országimázs Központ képviseletében Tóth István Zoltán, a Központ vezetője ismertette terveiket, majd az országimázshoz kapcsolódó civil kezdeményezést - a "Hajrá, Hazai!" programot - mutatta be Weinreich László az egyesület elnöke.

• Hajrá, Hazai! különdíj

2000. június 27.

A Pécs Expo alkalmából harmadszorra alapított különdíjat a Magyar Áruk Klubja. A díj alapításának szellemisége, hogy elismerésben részesítsen egy-egy vállalkozást - illetve terméket -, mely minősége, külleme és csomagolása is egyedi. Az idei évben a Hajrá, Hazai! program különdíját Róth József (Villány) borász Cabernet Sauvignon bora nyerte.

Az előző két évben ezt az elismerést a Délhús Rt. egy-egy terméke kapta.

 

vissza   lap tetejére

 

hirdetés

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester produkció 2000 SeoNyár2008