magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Élelmiszer 1998.08.

Nagy Délhús-siker a Pécs Expón

Július 5-én fejeződött be a nyolc napig nyitva tartó Pécs Expo, a 19. Pécsi Nemzetközi Vásár és a Vintour '98 Nemzetközi Borászati, Vendéglátó-ipari Szakkiállítás.

A hagyományos helyszínen, a Pécsi Nevelési Központban ezúttal 16 ezer négyzetméteres zárt és szabad területen - az elmúlt évek átlagának megfelelően - társkiállítókkal együtt mintegy 350 hazai és külföldi cég mutatta be termékeit, szolgáltatásait, eladásra kínált portékáit. Horvátország, Moldávia, Németország, Olaszország, Románia, Törökország, Ausztria hagyományosan jelen van a vásáron, ezúttal azonban Pakisztánból is érkeztek kiállítók.

A Pécs Expót több mint 45 ezer látogató kereste fel, s vett részt különböző programokon, így naponta háromszor gyermek- és felnőtt divatbemutatókon, étel-, ital- és termékbemutatókon, kóstolásokon, játékos vetélkedőkön, zenés-táncos műsorokon, videofilm vetítésen. A standokon pedig sok helyen kedvezményes vásárlási lehetőségek vártak mindenkit.
A Pécs Expón ezúttal egyebek között az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a borászat 26 reprezentánsa vett részt, így például a Dél-magyarországi Húsipari (Délhús) Rt. és a Baranyatej Rt. Az ország egyik legnagyobb húsipari vállalkozása szépen szerepelt, hiszen új termékei közül a Gála fokhagymás karaj és a Metropolis Farmer Pizza révén a Pécs Expo négy vásárdíja közül "elvitt" kettőt. A Gála sonkával töltött császárszalonna a Magyar Áruk Klubja "Hajrá, Hazai!", a Metropolis Farmer Pizza Pécs Megyei Jogú Város különdíjában részesült. A Délhús igen látványos pavilonjában nem csupán a legújabb fejlesztésű s díjnyertes készítményeket, hanem a hagyományos, sikeres termékeket is megkóstolhatták, megvásárolhatták a látogatók.

A Baranyatej Rt., az ország egyik legnagyobb tejipari vállalata tradicionális kiállítója a Pécsi Nemzetközi Vásárnak. A napi tejtermékek, joghurtok mellett natúr és ömlesztett sajtok széles választékát mutatta be a társaság, így a legkedveltebb készítményeket, a Dóm, az Oázis, a Márvány, a Lapka és a Kálci sajtokat, amiket a vásárlátogatók természetesen meg is kóstolhattak. A Danesita Hungária Kft. először vett részt a Pécs Expón, ami nem is csoda, hiszen a portugál cég magyar leányvállalata a közelmúltban alakult. A cég gusztusos ennivaló standján nem csupán megtekinthetőek, de megkóstolhatóak, s persze megvásárolhatóak is voltak a különféle édesipari termékek, így többek között a praktikusan csomagolt fánkok, piskótatekercsek, kekszek, amelyek a társaság új, nemrég felavatott üzemében készülnek.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni