magunkról sajtó hírek partnereink kapcsolat keresés vendégkönyv menü

 

 

Sajtó - Írások rólunk, sajtóközlemények | Írások rólunk

Jászkun Krónika - Szolnok 1997.08.08.

A MÁK HOSSZÚ TÁVRA TERVEZ

Külföldön is : Hajrá, Hazai !

A pécsi székhelyű Magyar Áruk Klubja - MÁK - piacvédő akciósorozata, a ,Hajrá, Hazai !" már külföldön is érdeklődést keltett. Az idén májusban a sajtóban hirdette meg a klub akcióját, s vélhetően ennek eredményeként egy Németországban élő, magyar származású kereskedő a MÁK közvetítését kérte magyar termékeket árusító üzletének ellátásához.

Ugyancsak magyar származású az az amerikai vállalkozó, aki magyar termékbemutatót kíván szervezni - szintén a MÁK segítségével - Kaliforniában. Azt ígérte, ösztönözni fogja honfitársait a magyarországi befektetésekre. Az amerikai üzletember a tervek szerint erről októberben tárgyal majd Pécsett. Az is a kampány sikerének tudható be, hogy május óta több mint ötven hazai cég kért a MÁK-tól jogszabály-értelmezést és üzletközvetítést. Utóbbi tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara segítségével folytatja a klub, de a többi megyei kamarával is keresi már a kapcsolatot.

A Magyar Áruk Klubja Egyesület 1995. augusztus elején alakult. Weinreich László, a MÁK elnöke elmondta, hogy tipikusan alulról szerveződött civil kezdeményezésről van szó. Abból a felismerésből indultak ki, hogy ha a hazai fogyasztó a magyar termékek vásárlását részesíti előnyben, az hat azok minőségének és küllemének javítására, s hosszú távon munkahelyteremtést is eredményezhet. Az egyesület célja - az alapszabály szerint -, hogy megteremtse tagjainak összehangolt tevékenysége révén a magyar áruk, termékek, szolgáltatá-sok piaci fogyasztásának, vásárlói keresletének fellendítését, a nemzeti termékek vásárlásának kultúráját.

Ennek érdekében felvilágosító, marketing - és reklámtevékenységet folytat, s közreműködik a magyar termelők érdekvédelmében.

 

vissza   lap tetejére

 

Hajrá, Hazai! Országimázs Mozgalom
Magunkról | Hírek | Sajtó | Partnereink | Kapcsolat | Vendégkönyv | E-mail
A honlap megtekintéséhez 800x600-as felbontás, 16 bites színmélység
valamint a Netscape Navigator vagy az Internet Explorer 4-es változata szükséges.
© Netmester Produkció 2000- Infocsoport | Alufelni